Home > Blogs
Terug naar alle blogs

Wat zijn SKG sloten?

Niemand wil er bij thuiskomst achter komen dat er een ongenodigde gast aan zijn of haar spullen heeft gezeten. Om met een veilig gevoel de deur uit te gaan is het essentieel om kwalitatief hang- en sluitwerk aan te schaffen. SKG sloten houden inbrekers écht buiten. Wat zijn SKG sloten precies? En welke varianten zijn het beste inbraak werend? De Vries Inbraakbeveiliging vertelt je er alles over in dit artikel.

Stichting Kwaliteit Gevelbouw keurt sloten

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een onafhankelijke instantie dat sloten, hang –en sluitwerk en scharnieren test en keurt. Wordt een slot goedgekeurd door Stichting Kwaliteit Gevelbouw? Dan mag het sterren gaan dragen.

Deze sterren geven aan hoe inbraak werend de SKG sloten zijn. Hoe meer sterren de SKG sloten dragen, hoe beter deze bestand zijn tegen inbraak. Schaf jij SKG sloten aan met veel sterren? Dan maak je het inbrekers dus ontzettend lastig. Maar hoe zit dat precies met die sterren? Welke SKG sloten zijn het beste?

Waar staan de sterren voor?

Door de jaren heen hebben inbrekers steeds meer manieren gevonden om snel en gemakkelijk binnen te komen. Met de aanschaf van SKG sloten maak jij het de inbreker een stuk lastiger. Hoe meer sterren, hoe sterker en veiliger het slot is. Hieronder vertellen we je meer over wat het aantal sterren precies over het SKG slot zegt.

 

SKG sloten met 1 ster: inbraakgevoelig

SKG sloten met 1 ster zijn niet erg inbraak werend. Waarom zou je deze SKG sloten dan kopen? Ze worden vaak geplaatst in combinatie met een andere gelijkwaardige of sterkere SKG-sleuf. Wanneer een inbreker een SKG slot met 1 ster tegenkomt heeft hij ongeveer 3 minuten nodig om binnen te komen. Omdat dit niet erg lang is raden we je liever aan om een SKG slot met 2 of 3 sterren aan te schaffen.

 

SKG sloten met 2 sterren: sterk inbraak werend

SKG sloten met 2 sterren zijn een stuk sterker dan varianten met 1 ster. Ze zijn namelijk bestand tegen een inbraak van meer dan 3 minuten. SKG sloten met 2 sterren worden bij de meeste woningen gebruikt. Het slot is sterk inbraak werend waardoor de inbreker veel moeite moet doen om binnen te komen.

 

SKG sloten met 3 sterren: extra zwaar beveiligd tegen inbrekers

Koop je SKG sloten met 3 sterren? Dan houdt dit inbrekers gemiddeld 5 minuten buiten. Het verschil tussen 3 en 5 minuten lijkt misschien niet zo groot, echter scheelt dit voor de inbreker ontzettend veel.

Gemiddeld proberen inbrekers binnen 30 seconden binnen te komen. Lukt dit niet? Dan gaan ze er weer vandoor. Hoe langer zij erover doen om binnen te komen, hoe groter de kans is dat zij betrapt zullen worden. Dit willen zij natuurlijk voorkomen. Ziet een inbreker een SKG slot met 2 of 3 sterren bij jouw woning? Dan is de kans groot dat hij jouw woning overslaat.

Korting op verzekeringspremie

Wij raden je altijd aan om je deuren te voorzien van SKG sloten. Dit vergroot namelijk de kans dat inbrekers jouw woning voorbij zullen lopen. Verschillende verzekeringsmaatschappijen geven zelfs korting op de premie van de opstalverzekering wanneer je woning voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Daarnaast is het noodzakelijk om voldoende rookmelders te plaatsen en goede verlichting bij de voor- en achterdeur te installeren. Voldoet jouw woning aan alle eisen? Dan kun je korting op de premie van je opstalverzekering vragen.

Op zoek naar de ideale inbraakbeveiliging specialist?

Wil jij jouw woning extra goed beveiligen met SKG sloten? Dan ben je bij De Vries Inbraakbeveiliging aan het juiste adres. Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

  Wil je graag terug gebeld worden?

  Naam:


  Telefoonnummer:


  Geniet van onze voordelen

  24 uur bereikbaar

  Klantenbeoordeling: 9.3

  Door heel Nederland

  Maatwerk

  Snelle service

  Voordelig

  • 4 tips om de inbraakbeveiliging van jouw bedrijfspand te verbeteren

   Veel ondernemers zijn er bang voor: een inbraak in het bedrijfspand. Wij geven je tips om de inbraakbeveiliging van je pand te optimaliseren.

   Lees de blog
  • Wat zijn SKG sloten?

   Om met een veilig gevoel de deur uit te gaan is het essentieel om kwalitatief hang- en sluitwerk aan te schaffen. SKG sloten houden inbrekers écht buiten.

   Lees de blog
  • 8 anti-inbraaktips voor tijdens je vakantie

   Na maanden hard werken staat eindelijk de vakantie weer voor de deur. Wij geven je 8 anti-inbraak tips voor als je op vakantie bent.

   Lees de blog
  • WhatsApp buurtpreventie groepen: wat zijn de voordelen?

   Met een WhatsApp buurtpreventie groep kunnen buurtbewoners elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties. Maar dat is niet het enige voordeel.

   Lees de blog
  • Wat is het beste hang- en sluitwerk voor je deur?

   Met kwalitatief hang- en sluitwerk maak je het de inbreker een stuk lastiger. Maar wat is het beste hang- en sluitwerk voor je deur?

   Lees de blog
  • Wat kost camerabewaking

   Je waardevolle eigendommen extra goed in de gaten houden? Dat kan! Schaf camerabewaking aan en krijg 24/7 zicht op jouw spullen.

   Lees de blog

  Is jouw huis of bedrijfspand inbraak-proof? Vraag het onze specialist!

  Wil jij weten of jouw woning of bedrijfspand inbraak-proof is? Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!