8 anti-inbraak tips tijdens je vakantie

Na maanden hard werken staat eindelijk de vakantie weer voor de deur. Heerlijk een paar dagen naar de zon of een sportief stedentripje naar je favoriete stad. Je kan niet wachten om je koffers in te pakken. Dit klinkt allemaal fantastisch, maar heb je ook al gedacht aan je woning in Nederland? Je wil er bij thuiskomst niet achterkomen dat er ingebroken is. Daarom geeft De Vries Inbraakbeveiliging jou in dit artikel 8 anti-inbraak tips voor als je op vakantie bent.

Tip 1: Maak het de inbreker niet te makkelijk

Inbrekers moeten snel denken. Als zij te lang over een inbraak doen worden ze betrapt. Daarom moeten zij creatief kunnen denken. De inbreker zal dan ook gebruik maken van alles dat voor het grijpen ligt. Maak het de inbreker dus niet te makkelijk. Ga je op vakantie? Berg je gereedschap dan op in de schuur. Verder is het verstandig om containers en ladders buiten het zicht te plaatsen. Dit zijn namelijk ook handige hulpmiddelen om jouw woning binnen te komen.

Vaak denken mensen er niet aan om hun buitenstroom af te sluiten wanneer ze op vakantie gaan. Een goede anti-inbraaktip is dan ook om dit wel te doen! Sommige inbrekers maken namelijk gebruik van apparatuur zoals boormachines om jouw woning binnen te komen. Door jouw buitenstroom af te sluiten kunnen zij hun apparatuur in ieder geval niet op jouw stroomvoorzieningen aansluiten.

Tip 2: Schakel jouw buren in

Wie kunnen jouw woning het beste in de gaten houden wanneer je op vakantie bent? De buren. Maak daarom slimme afspraken met je buren. Wellicht kunnen zij ’s avonds de gordijnen van jouw woning dicht doen en ’s ochtends weer openen. Daarnaast kunnen zij zo nu en dan de post ophalen en af en toe een lampje aanzetten.

Met behulp van deze anti-inbraak tip zorg je er eigenlijk voor dat je een bewoonde indruk achterlaat in jouw huis. Hierdoor denken inbrekers dat je thuis bent waardoor de kans groot is dat zij jouw woning overslaan.

Tip 3: Laat een bewoonde indruk achter

We hebben het in anti-inbraak tip 2 al kort gehad over het achterlaten van een bewoonde indruk in jouw woning wanneer je op vakantie bent. Echter kan het natuurlijk ook zo zijn dat jouw buren helemaal geen tijd hebben om jou hierbij te helpen. In dat geval zal je creatief moeten zijn. Je kunt bijvoorbeeld een klein lampje aan laten staan wanneer je op vakantie gaat.

Vind je het niet prettig dat dit lampje de hele dag door brandt? Schaf dan een lamp aan die je op tijd kunt instellen. Op die manier laat je het lampje bijvoorbeeld alleen ’s avonds een paar uurtjes branden. Ook kun je ervoor kiezen om een leeg kopje op tafel te zetten of wat speelgoed op de grond te leggen.

Tip 4: Leg waardevolle eigendommen uit het zicht

Deze anti-inbraak tip spreekt voor zich. Heb jij een dure laptop? Berg deze dan netjes op in de kast en laat hem niet op de keukentafel staan. Dit geldt ook voor de verpakkingen van nieuwe dure apparaten. Koop jij een grote televisie? Leg de doos dan niet direct bij het oud papier op de stoep. Knip de doos liever in kleine stukken waardoor het niet direct zichtbaar is dat het om een dure televisie gaat.

Tip 5: Schaf kwalitatieve inbraakbeveiliging aan

Het aanschaffen van kwalitatieve inbraakbeveiliging houdt inbrekers écht buiten. Er zijn verschillende soorten inbraakbeveiliging voor jouw woning. Laten we de populairste soorten met je doornemen.

Hang- en sluitwerk

Goed hang- en sluitwerk dat voldoet aan het SKG-keurmerk is onmisbaar in jouw huis. Wanneer inbrekers via de deur of het raam binnen willen komen hebben zij hier gemiddeld 7 minuten voor nodig. Schaf jij kwalitatieve raambeveiliging en deurbeveiliging aan? Dan maak je het de inbreker enorm lastig.

Camerabewaking

Wil jij jouw eigendommen extra goed in de gaten houden wanneer je op vakantie bent? Dan kun je camerabewaking aanschaffen. Je hebt hierbij de keuze uit een Dome bewakingscamera of een Bullet bewakingscamera.

Alarmsysteem

Veel mensen schaffen een alarmsysteem aan wanneer zij op vakantie gaan. Hierbij kun je kiezen tussen een draadloos, bekabeld en hybride alarmsysteem. Het alarmsysteem waarschuwt jou wanneer er een inbreker binnen is, maar bijvoorbeeld ook wanneer je jouw ramen bent vergeten dicht te doen. Op die manier voorkom je inbraak.

Bovendien schrikt het zien of horen van het alarmsysteem de inbreker al snel af. Je kunt de signalen van het alarmsysteem naar jouw telefoon laten sturen, maar bijvoorbeeld ook naar de alarmcentrale. Op die manier kan er snel actie worden ondernomen.

Weet jij niet welke inbraakbeveiliging het beste past bij jouw woning? Laat de vakspecialisten van De Vries Inbraakbeveiliging jou dan adviseren!

Tip 6: Zet een auto op de oprit

Dit is een anti-inbraak tip waarover je eventueel ook afspraken kunt maken met je buren. Om een bewoonde indruk achter te laten is het raadzaam om een auto op je oprit te plaatsen wanneer je op vakantie bent. Echter is de kans groot dat je met de auto op vakantie bent. Daarom kun je ook vragen of jouw buren hun auto zo nu en dan op jouw oprit willen zetten.

Tip 7: Richt een WhatsApp Buurtpreventie groep op

Met een WhatsApp Buurtpreventie groep kun je elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties. Op die manier weet je ook altijd wat er gebeurt wanneer jij op vakantie bent. Je kunt hierbij ook nog een stapje verder gaan. Het is namelijk mogelijk om borden in de wijk te laten plaatsen waarop staat dat jullie een WhatsApp Buurtpreventie groep hebben. Dit kan inbrekers afschrikken omdat zij weten dat jullie alert zijn.

Tip 8: Plaats jouw vakantiekiekjes niet direct op social media

Het zal niet de eerste keer zijn dat je deze anti-inbraak tip voorbij ziet komen. Zet nooit op social media dat je op vakantie bent! Je wil het liefst de hele wereld laten weten dat je aan het zwembad ligt, maar doe het niet. Bewaar de leuke vakantiekiekjes tot je weer thuis bent en plaats ze dan op social media.

Veel mensen denken dat ze hun vakantiefoto’s wel kunnen delen als hun account op ‘privé’ staat. Dan zien alleen jouw familie en vrienden het toch? Nee! Ook dan kunnen jouw foto’s bij inbrekers terecht komen.

De Vries Inbraakbeveiliging

Hopelijk hebben bovenstaande anti-inbraak tips voor als je op vakantie bent jou geholpen. Ben jij op zoek naar dé ideale inbraakbeveiliging specialist om jou te helpen bij het beveiligen van jouw woning? Dan ben je bij De Vries Inbraakbeveiliging aan het juiste adres. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor jouw project en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Wil je graag terug gebeld worden?

  Naam:


  Telefoonnummer:


  Geniet van onze voordelen

  24 uur bereikbaar

  Klantenbeoordeling: 9.3

  Door heel Nederland

  Maatwerk

  Snelle service

  Voordelig

  • 4 tips om de inbraakbeveiliging van jouw bedrijfspand te verbeteren

   Veel ondernemers zijn er bang voor: een inbraak in het bedrijfspand. Wij geven je tips om de inbraakbeveiliging van je pand te optimaliseren.

   Lees de blog
  • Wat zijn SKG sloten?

   Om met een veilig gevoel de deur uit te gaan is het essentieel om kwalitatief hang- en sluitwerk aan te schaffen. SKG sloten houden inbrekers écht buiten.

   Lees de blog
  • 8 anti-inbraaktips voor tijdens je vakantie

   Na maanden hard werken staat eindelijk de vakantie weer voor de deur. Wij geven je 8 anti-inbraak tips voor als je op vakantie bent.

   Lees de blog
  • WhatsApp buurtpreventie groepen: wat zijn de voordelen?

   Met een WhatsApp buurtpreventie groep kunnen buurtbewoners elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties. Maar dat is niet het enige voordeel.

   Lees de blog
  • Wat is het beste hang- en sluitwerk voor je deur?

   Met kwalitatief hang- en sluitwerk maak je het de inbreker een stuk lastiger. Maar wat is het beste hang- en sluitwerk voor je deur?

   Lees de blog
  • Wat kost camerabewaking

   Je waardevolle eigendommen extra goed in de gaten houden? Dat kan! Schaf camerabewaking aan en krijg 24/7 zicht op jouw spullen.

   Lees de blog

  Is jouw huis of bedrijfspand inbraak-proof? Vraag het onze specialist!

  Wil jij weten of jouw woning of bedrijfspand inbraak-proof is? Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!