Home > Blogs
Terug naar alle blogs

Wat is het beste hang- en sluitwerk voor je deur?

Inbrekers zijn gemiddeld 7 minuten bezig om jouw woning binnen te komen via de deur. Met kwalitatief hang- en sluitwerk maak je het de inbreker een stuk lastiger. Je bent uiteraard op zoek naar hang- en sluitwerk van de beste kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Daarvoor ben je bij De Vries Inbraakbeveiliging aan het juiste adres. Wij vertellen je waarom.

Wat is het SKG-keurmerk?

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een onafhankelijke partij dat zich bezighoudt met het controleren van hang- en sluitwerk op sterkte en duurzaamheid. Is hang- en sluitwerk voldoende inbraak werend? Dan mag het sterren gaan dragen. Hoe meer sterren het hang- en sluitwerk heeft, hoe lastiger het voor de inbreker is om binnen te komen.  

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk dat woningen krijgen wanneer zij aan bepaalde eisen voldoen. Deze eisen gaan over sociale veiligheid en inbraakpreventie. Een inbreker heeft langer de tijd nodig om binnen te komen wanneer jouw woning voldoet aan de eisen van Politiekeurmerk Veilig Wonen. De kans op een succesvolle inbraak neemt hierdoor met 80% af.

Wat zijn de verschillende soorten hang- en sluitwerk voor deuren?

De Vries Inbraakbeveiliging biedt diverse soorten hang- en sluitwerk voor deuren. Welke soort het beste is, is afhankelijk van jouw wensen en de woning. Zolang het hang- en sluitwerk voor je deur voldoet aan het SKG-keurmerk, is de kwaliteit goed. 

 

Wil jij graag advies ontvangen over het hang- en sluitwerk voor jouw deur? Neem dan gerust contact met ons op! Hieronder nemen we de verschillende soorten hang- en sluitwerk voor deuren met je door.  

 

Cilindersloten 

Een cilinderslot is standaard inbraakbeveiliging waarmee jij de deur op slot kunt draaien. Het cilinderslot kan alleen met de bijpassende sleutel geopend worden. Hiermee kun je voorkomen dat inbrekers jouw woning zomaar binnen kunnen lopen. Echter zit deze vorm van inbraakbeveiliging eigenlijk al standaard op je deur. Zorg er alleen wel voor dat het cilinderslot voorzien is van het SKG-keurmerk. 

 

Deurdrangers 

Wanneer je een deurdranger plaatst, zorgt deze ervoor dat de deur een beetje afremt wanneer je hem dicht doet. Hierdoor hoor je geen harde klap, maar valt de deur zachtjes dicht. Deurdrangers worden dan ook regelmatig in ziekenhuizen, scholen en winkels geplaatst. Daarnaast zijn ze ideaal om op de deuren van je woning te plaatsen. Het draagt niet alleen bij aan de veiligheid, je verliest ook geen onnodige warmte. Dit scheelt jou weer energiekosten! 

 

Sluitwerk 

Wanneer je sluitwerk aanschaft is dit niet alleen goed voor de beveiliging van jouw woning, maar ook voor de uitstraling. Producten die je binnen deze categorie kunt vinden zijn onder andere grendels, deurkettingen, kierstandhouders en antipaniekbeslag.  

 

Discussloten en hangsloten 

Een portabel slot neemt verschillende voordelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld erg handig om mee te nemen naar je werk of de sportschool. Ook is het mogelijk om ze op de deuren van je woning of bedrijfspand te plaatsen. Kies voor discussloten of hangsloten. Je kunt er niet alleen deuren mee sluiten, maar ook kasten waar bijvoorbeeld waardevolle eigendommen in liggen. Stel, de inbreker weet toch binnen te komen, dan kan hij in ieder geval niet bij deze eigendommen komen. 

 

Scharnieren 

Scharnieren zitten eigenlijk standaard bij iedere deur. Ze zorgen voor een goede en veilige verbinding tussen de deur en het kozijn. Met deurscharnieren is het mogelijk om de deur eenvoudig te openen en te sluiten. 

 

Deurbeslag 

Deurbeslag is de verzamelnaam voor alles wat in, rond en bij de deur hangt. Hierbij kun je denken aan deurklinken, sloten etc. Deurbeslag kun je in diverse categorieën onderverdelen. Denk aan hang- en sluitwerk voor je deur zoals krukken, grendels en sloten. 

 

Vloerveren 

Vloerveren zorgen ervoor dat jouw deur automatisch sluit wanneer je deze handmatig hebt geopend. Zo kun jij jouw deur nooit meer per ongeluk op een kier laten staan. De vloerveren kun je vanaf de buitenkant niet zien. Ze worden namelijk in de vloer geplaatst.  

 

Meerpuntssluiting 

Een meerpuntssluiting is een slot dat op meerdere plekken tegelijk op slot valt. Wanneer je voor een meerpuntssluiting met het SKG-keurmerk kiest, maak je het inbrekers ontzettend lastig. Omdat een meerpuntssluiting meestal op drie punten op slot gaat, wordt het ook wel een driepuntssluiting genoemd.  

 

Kerntrekbeveiliging 

Kerntrekbeveiliging is volgens Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) verplicht bij nieuwbouwwoningen. Met deze vorm van inbraakbeveiliging bescherm jij jouw woning tegen inbrekers. Daarnaast leidt dit bij de meeste verzekeringsmaatschappijen tot een lagere verzekeringspremie voor je huis.

Hang- en sluitwerk nodig voor openslaande deuren?

Veel achterdeuren draaien naar buiten open. Heb jij openslaande deuren in jouw woning? Dan raadt De Vries Inbraakbeveiliging je aan om hier dievenklauwen te plaatsen. Een dievenklauw is een soort metalen hendel dat het openbreken van de scharnieren vrijwel onmogelijk maakt. Vanaf de buitenkant kun je de dievenklauw niet zien. Dit komt omdat deze in het kozijn bevestigd wordt. Net als al het andere hang- en sluitwerk moet een dievenklauw voorzien zijn van het SKG-keurmerk.

Heb jij ook glazen deuren in jouw woning of bedrijfspand? Dan raden we je aan om glasbeslag te plaatsen.

Kosten voor het hang- en sluitwerk van jouw deur

Je weet nu welke soorten hang- en sluitwerk er zijn voor jouw deur. Nu rest er uiteraard nog één belangrijke vraag: met welke kosten moet je rekening houden? Het is lastig om hier een specifiek bedrag voor te noemen. De uiteindelijke kosten zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Bovendien neemt iedere soort hang- en sluitwerk weer andere kosten met zich mee. Hieronder geven we je een aantal voorbeelden.

 • Je kunt een meerpuntssluiting aanschaffen vanaf ongeveer 300 euro.
 • Voor veiligheidsbeslag betaal je tussen de 75 en 115 euro.
 • Insteeksloten kosten tussen de 100 en 180 euro per stuk.
 • Voor een oplegslot betaal je tussen de 185 en 215 euro. Dit slot zit aan de binnenkant van je deur waardoor deze van buiten moeilijk te openen is.

Zo bespaar jij op het hang- en sluitwerk voor je deur

Kwalitatief hang- en sluitwerk kan een flinke investering zijn. Daarom is het prettig als je hier wat geld op kunt besparen. En dat is mogelijk! Hieronder geven we jou een aantal tips om te besparen op het hang- en sluitwerk voor jouw deur.

Tip 1: Kies voor een vakspecialist uit de omgeving

De meeste bedrijven brengen voorrijkosten in rekening om op en neer te reizen naar jouw woning. Wanneer je een bedrijf vanuit de andere kant van Nederland laat komen kunnen de kosten natuurlijk behoorlijk hoog oplopen. Kies daarom altijd voor een vakspecialist uit de omgeving. De Vries Inbraakbeveiliging heeft een landelijke dekking waardoor wij altijd bij jou in de buurt zijn. Op die manier hoef jij jezelf nooit druk te maken over de voorrijkosten.

Tip 2: Schaf direct hang- en sluitwerk aan voor meerdere deuren

Wil jij hang- en sluitwerk aanschaffen voor jouw deur? Kijk dan meteen of je inbraakbeveiliging nodig hebt voor andere deuren. Of misschien willen jouw buren ook wel nieuw hang- en sluitwerk aanschaffen? Hoeft een specialist maar eenmalig op locatie te komen voor meerdere projecten? Dan werkt dit uiteraard enorm efficiënt. En dat zie je terug in de uiteindelijke kosten.

Professioneel hang- en sluitwerk voor je deur van De Vries Inbraakbeveiliging

Ben jij op zoek naar dé ideale vakspecialist voor het hang- en sluitwerk voor jouw deuren? Dan ben je bij De Vries Inbraakbeveiliging aan het juiste adres. Wil jij graag een prijsindicatie ontvangen voor het hang- en sluitwerk voor jouw deur? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! 

  Wil je graag terug gebeld worden?

  Naam:


  Telefoonnummer:


  Geniet van onze voordelen

  24 uur bereikbaar

  Klantenbeoordeling: 9.3

  Door heel Nederland

  Maatwerk

  Snelle service

  Voordelig

  • 4 tips om de inbraakbeveiliging van jouw bedrijfspand te verbeteren

   Veel ondernemers zijn er bang voor: een inbraak in het bedrijfspand. Wij geven je tips om de inbraakbeveiliging van je pand te optimaliseren.

   Lees de blog
  • Wat zijn SKG sloten?

   Om met een veilig gevoel de deur uit te gaan is het essentieel om kwalitatief hang- en sluitwerk aan te schaffen. SKG sloten houden inbrekers écht buiten.

   Lees de blog
  • 8 anti-inbraaktips voor tijdens je vakantie

   Na maanden hard werken staat eindelijk de vakantie weer voor de deur. Wij geven je 8 anti-inbraak tips voor als je op vakantie bent.

   Lees de blog
  • WhatsApp buurtpreventie groepen: wat zijn de voordelen?

   Met een WhatsApp buurtpreventie groep kunnen buurtbewoners elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties. Maar dat is niet het enige voordeel.

   Lees de blog
  • Wat is het beste hang- en sluitwerk voor je deur?

   Met kwalitatief hang- en sluitwerk maak je het de inbreker een stuk lastiger. Maar wat is het beste hang- en sluitwerk voor je deur?

   Lees de blog
  • Wat kost camerabewaking

   Je waardevolle eigendommen extra goed in de gaten houden? Dat kan! Schaf camerabewaking aan en krijg 24/7 zicht op jouw spullen.

   Lees de blog

  Is jouw huis of bedrijfspand inbraak-proof? Vraag het onze specialist!

  Wil jij weten of jouw woning of bedrijfspand inbraak-proof is? Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!