Home > Deurbeveiliging > Deurbeveiliging
Terug naar homeDeurbeveiliging: voordelige én effectieve beveiliging
Na ramen kiezen inbrekers vaak de achterdeur om een woning binnen te dringen. De voordeur beveiligen veel mensen goed, maar daarbij wordt er minder aandacht geschonken aan de achterdeur, schuifpui of garagedeur. En juist daar zit de zwakke plek. Dat is de plek waar de inbreker binnen kan dringen. Zorg daarom altijd voor SKG goedgekeurde sloten en goede inbraakpreventie. Hierbij kun je denken aan zogenaamde anti-inbraakstrips. Een vakspecialist plaatst deze deurbeveiliging op zowel de deur als het kozijn. Dit voorkomt dat inbrekers door middel van een koevoet de deur open kunnen breken.
Om de kans op een woninginbraak nog verder te verkleinen, kies je bij de deurbeveiliging voor een kwalitatief goede cilinder en deurbeslag. Het cilinder zorgt ervoor dat de deur makkelijk te openen is met een sleutel en voorkomt de directe toegang voor de inbreker. Politie keurmerk Veilig Wonen (PKVW) adviseert sloten met een 3-sterren SKG keurmerk. Het deurbeslag, zorgt voor extra beveiliging en mooie afwerking van je deuren. SKG*** beslag voor de buitendeur is verkrijgbaar vanaf 30 euro. Daardoor is deurbeveiliging een goedkope maar effectieve vorm van beveiliging.
Heb je ook deuren die naar buiten opendraaien, zoals bijvoorbeeld een achterdeur? Dan zal een specialist je altijd aanraden om dievenklauwen te plaatsen als deurbeveiliging. Dievenklauwen zijn metalen hendels die het openbreken van scharnieren onmogelijk maken. De dievenklauwen zijn van buiten niet zichtbaar, maar bevinden zich in het kozijn. Ook dievenklauwen moeten voldoen aan de richtlijnen van het SKG.
Spring snel naar:
Sloten met het SKG-keurmerk
SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer hang en sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren dragen. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan.
SKG** 2 sterren
Tegenwoordig zijn de meest gebruikte cilinders SKG**, deze zijn niet bestand tegen kerntrekken, een zeer populaire inbraakmethode. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) adviseert om kerntrekbeveiligde cilinders met beveiligingsklasse SKG*** en/of kerntrek beslag te plaatsen met een minimale uittrekkracht van 15Kn.
SKG*** 3 sterren
Cilinders die voorzien zijn van SKG*** zijn versterkt met kerntrekbeveiliging. Deze cilinders zijn hierdoor bestand tegen de meest actuele inbraakmethodes als lockpicking, de klopsleutelmethode en het eerder benoemde kerntrekken. Een cilinder zonder deurbeslag is echter niet inbraakwerend. Zorg daarom dat u uw SKG*** cilinders (minimaal) altijd combineert met veiligheidsbeslag.
Wat is kerntrekken?
Kerntrekken is een methode om in te breken en komt de laatste tijd helaas steeds vaker voor. Inbrekers maken bij het kerntrekken gebruik van zelfgemaakt of professioneel gereedschap uit de slot- en sleutelbranche. Bij dit gereedschap wordt een gehard stalen schroef gebruikt. Deze schroef wordt in de cilinder gedraaid, daarna wordt de cilinder door middel van een zogenaamde kerntrekker uit het beslag getrokken. Omdat deze manier van inbreken steeds vaker voorkomt is het veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging dan ook een eis geworden voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor nieuwbouwwoningen.
Inbraakbeveiliging specialist gezocht?
De Vries Inbraakbeveiliging geeft je een veilig gevoel wanneer je je huis of bedrijf verlaat. Niemand wil er bij thuiskomst achter komen dat er iemand aan zijn of haar spullen geweest is. Daarom kies je altijd voor goede inbraakbeveiliging. Alleen is het uitzoeken van de juiste beveiliging vaak een lastige klus. Op deze pagina vind je meer informatie over allerlei soorten beveiliging. Van raam- en deurbeveiliging tot het installatie van beveiligingscamera’s en alarmsystemen.