Terug naar home

Raambeveiliging nodig voor jouw huis?

Het raam: in veel huizen en bedrijven is dit toch wel de zwakke plek én voor inbrekers de plek om binnen te komen. Het is daarom een verstandige keuze om te investeren in beveiliging van je ramen.  Raambeveiliging hoeft geen grote investering te zijn. Er zijn steeds betere beveilingssystemen op de markt die ervoor zorgen dat jouw ramen straks goed beveiligd zijn tegen inbrekers. De effectiviteit van de raambeveiliging hangt af van de situatie en de plaats van het raam. Inbrekers worden steeds handiger en hebben bij minder goed beveiligde ramen minder dan 30 seconden nodig om een huis binnen te komen. Dit kan door bijvoorbeeld een raam open te wrikken, gaatjes te boren of de scharnieren uit het raam te boren. Kies daarom altijd voor hoogwaardige en kwalitatieve raambeveiliging. Je kunt hierbij denken aan beveiliging met raamsloten, oplegsloten, draai-kiep beveiliging, raamuitzetters, barrièrestangen, veiligheidsscharnieren en kierstandhouders. De Vries Inbraakbeveiliging helpt jou graag verder om de ramen van jouw huis of bedrijf goed te beveiligen.
Spring snel naar:

  Beveilig je ramen met raambomen

  Een raamboom is een bijzetslot dat als raambeveiliging gebruikt wordt op voornamelijk houten ramen, achterdeuren en balkondeuren. Raambomen zijn alleen van binnen afsluitbaar en zijn daarom minder effectief op een voordeur. Raambomen zijn eenvoudig te monteren. Belangrijk is wel dat je het juiste model aanschaft. Zowel de draairichting als het profiel van deur of raam en kozijn spelen daarin een rol. Met zogenaamde raambomen zijn je ramen extra goed te beveiligen. Ook raambomen zijn voorzien van een SKG-keurmerk. Een raamboom met 3-sterren wordt goed beoordeeld op het punt van inbraakwerendheid. Bij ramen die niet verder opengaan dan een kier, is het verstandig om een combi-raamuitzetter te gebruiken. Hierdoor zijn ook deze ramen goed beveiligd.

  Beveilig niet alleen de begane grond

  SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer hang en sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren dragen. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan.

  Let op het SKG-keurmerk

  SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer hang en sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren dragen. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan.

  SKG** 2 sterren

  Tegenwoordig zijn de meest gebruikte cilinders SKG**, deze zijn niet bestand tegen kerntrekken, een zeer populaire inbraakmethode. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) adviseert om kerntrekbeveiligde cilinders met beveiligingsklasse SKG*** en/of kerntrek beslag te plaatsen met een minimale uittrekkracht van 15Kn.

  SKG*** 3 sterren

  Cilinders die voorzien zijn van SKG*** zijn versterkt met kerntrekbeveiliging. Deze cilinders zijn hierdoor bestand tegen de meest actuele inbraakmethodes als lockpicking, de klopsleutelmethode en het eerder benoemde kerntrekken. Een cilinder zonder deurbeslag is echter niet inbraakwerend. Zorg daarom dat u uw SKG*** cilinders (minimaal) altijd combineert met veiligheidsbeslag.

  Inbraakbeveiliging specialist gezocht?

  Inbraakbeveiliging geeft je een veilig gevoel wanneer je je huis verlaat. Niemand wil er bij thuiskomst achter komen dat er iemand aan zijn of haar spullen geweest is. Daarom kies je altijd voor goede inbraakbeveiliging. Alleen is het uitzoeken van de juiste beveiliging vaak een lastige klus. Op deze pagina vind je meer informatie over allerlei soorten beveiliging. Van raam- en deurbeveiliging tot het installatie van  beveiligingscamera’s en alarmsystemen.
  Working man

  Is jouw huis of bedrijfspand inbraak-proof? Vraag het onze specialist!

  Wil jij weten of jouw woning of bedrijfspand inbraak-proof is? Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!