Home > Blogs
Terug naar alle blogs

Wat kost camerabewaking?

Je waardevolle eigendommen extra goed in de gaten houden? Dat kan! Schaf camerabewaking aan en krijg 24/7 zicht op jouw spullen. En dat zonder dat je ernaartoe hoeft te lopen. Met camerabewaking ervaar je een veilig gevoel wanneer je jouw woning verlaat. Maar met welke kosten moet je eigenlijk rekening houden? In dit artikel nemen we jou mee in de prijsopbouw voor camerabewaking.

24/7 zicht op jouw waardevolle eigendommen

Laat jij camerabewaking installeren? Dan heb jij op ieder moment van de dag zicht op plekken in en rondom je woning, zonder dat je hier naartoe hoeft te lopen. Dit is ideaal wanneer jij bijvoorbeeld de auto in de garage goed in de gaten wil houden. Echter is camerabewaking niet alleen ideaal om je spullen in de gaten te houden.

Wist je dat camerabewaking ook goed als inbraakpreventie werkt? Ziet een inbreker jouw camerabewaking hangen? Dan is de kans groot dat hij jouw woning overslaat. De kans om betrapt te worden is namelijk veel te groot. Stel dat hij toch besluit om binnen te komen, dan heb jij bewijsmateriaal! Dit maakt het voor de politie een stuk makkelijker om de dader te vinden.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor camerabewaking?

Met camerabewaking is het mogelijk om inbrekers écht buiten te houden. Hier wil je natuurlijk in investeren. Echter wil je vooraf natuurlijk wel weten met welke kosten je rekening moet houden. Daarom vertellen wij jou hieronder meer over de gemiddelde kosten voor camerabewaking. Let op: dit zijn de gemiddelde kosten per bewakingscamera, exclusief de montage.

 • Dummy camera: 25 euro per stuk
 • Draadloze camera: 150 euro per stuk
 • Analoge camera: 150 euro per stuk
 • Dome camera: 150 euro per stuk
 • Infraroodcamera: 230 euro per stuk
 • IP-camera: 250 euro per stuk

Uit welke soorten camerabewaking kan ik kiezen?

Je weet nu met welke gemiddelde kosten je rekening kunt houden wanneer je camerabewaking gaat aanschaffen. Iedere soort bewakingscamera neemt natuurlijk andere eigenschappen met zich mee. Welke camerabewaking je het beste kunt aanschaffen is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan jouw budget, de stijl van je woning en wat je er uiteindelijk mee wil bereiken. Om je een beter beeld te geven van alle voor- en nadelen nemen we hieronder de verschillende soorten camerabewaking met je door.

Een dummy camera: om inbrekers af te schrikken

Een dummy camera is nauwelijks van ‘echt’ te onderscheiden. Toch is deze neppe camera niet in staat om opnames te maken. Dummy camera’s worden gebruikt om inbrekers af te schrikken. Heb jij weinig budget? Dan is het aanschaffen van een dummy camera een goede manier van inbraakpreventie. Totdat de inbreker besluit om toch binnen te komen. Dan heeft de dummy camera geen functie meer.

Draadloze camera: geen stopcontact nodig

Het grootste voordeel van draadloze camerabewaking is dat je er geen stopcontact voor nodig hebt. Dit wil zeggen dat je camera’s ook gewoon werken wanneer de stroom is uitgevallen. Houd er wel rekening mee dat de batterij om de zoveel tijd verwisseld moet worden.

Analoge camera: neemt op via een tape

Schaf je een analoge camera aan? Dan neemt deze op via een tape. Deze variant is dus niet verbonden met het internet. Tegenwoordig wordt deze camerabewaking niet zo veel meer gebruikt, maar het blijft wel erg betrouwbaar. Het is niet mogelijk om je laptop te openen en te zien wat er gefilmd wordt, dit is alleen achteraf mogelijk. Het voordeel van een analoge bewakingscamera is dat deze in de meeste gevallen wat goedkoper is dan de andere varianten.

Dome camera: valt minder op

Een dome bewakingscamera bevindt zich in een bol. Hierdoor kun je niet zien welke kant de camera op filmt. Bovendien is deze camerabewaking minder opvallend ten opzichte van de bullet camera. Schaf je een goedkoper model aan? Dan is het niet mogelijk om de camera te draaien. Dit wil zeggen dat je altijd dezelfde kant op filmt. Wil je dat de camera wel anders ingesteld kan worden? Dan is het verstandiger om een dome camera uit de hogere prijsklassen aan te schaffen.

Infraroodcamera: voor betere beelden in het donker

Infraroodcamera’s zijn voornamelijk ontworpen om in het donker te kunnen filmen. De camerabewaking gaat af op warmte waardoor de beelden in het donker ook kwalitatief zijn. Let wel op: veel camerabewaking heeft deze functie er al standaard op zitten. Informeer hier dus zeker even naar bij de vakspecialist wanneer je camerabewaking gaat aanschaffen.

IP-camera: voor zeer gedetailleerde beelden

IP-camerabewaking is momenteel het meest populair. Daar zijn verschillende redenen voor. Je kunt met deze camera’s namelijk zeer gedetailleerde beelden filmen in full HD. Ook kunnen de beelden opgeslagen worden op het internet in de Cloud. Je kunt IP-camerabewaking zowel draadloos als bekabeld kopen. De keuze is aan jou!

Wat kost camerabewaking?

Je weet nu welke soorten camerabewaking er zijn en welke gemiddelde kosten deze met zich meebrengen. Dan rest er nog één belangrijke vraag: wat zijn de uiteindelijke kosten voor jouw camerabewaking? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren. Daarom nemen wij jou mee in de prijsopbouw voor camerabewaking.

Bepaal het type camerabewaking 

Iedere bewakingscamera neemt andere voordelen en nadelen met zich mee. Daarom hangt ook overal een ander prijskaartje aan. De keuze die je eerst gaat maken gaat over de soort camerabewaking. Ga jij voor een dome of een bullet camera? Wij leggen je uit wat het verschil is tussen deze twee varianten.

Een bullet camera staat op een voet of beugel en is vaker waterproof dan een dome camera. Dit maakt de bullet camera ideaal voor buitengebruik. Deze camera is overigens erg opvallend en je kunt altijd zien welke kant deze op filmt. Een dome camera is in tegenstelling tot de bullet camera bol waardoor deze beter bestand is tegen vandalisme. Je zou deze zowel aan het plafond als tegen de muur kunnen plaatsen. Ze zien er zeer netjes uit en je kunt de kabels eenvoudig wegstoppen.

Losse camera of inclusief recorder? 

Zonder recorder heb je uiteraard niet zo veel aan je camerabewaking. Je kunt de beelden namelijk niet opnemen. Schaf je een camera aan zonder recorder? Dan dient deze enkel om de inbreker af te schrikken. Een recorder hoef je overigens maar eenmalig aan te schaffen en de kosten zijn afhankelijk van de bewakingscamera die je koopt. Wij raden je zeker aan om een recorder bij je camerabewaking aan te schaffen.

Installatie door een specialist of zelf doen? 

De volgende factor die bepalend is voor de uiteindelijke prijs van je camerabewaking gaat over de installatie. Wil jij zeker weten dat de camerabewaking op de juiste manier wordt aangesloten? Laat de installatie dan over aan een vakspecialist. De kosten hiervoor variëren tussen de 150 en 200 euro. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kies uit diverse optionele extra’s 

Om jouw camerabewaking uit te breiden kun je nog uit verschillende optionele extra’s kiezen. Deze optionele extra’s zijn niet noodzakelijk maar in veel gevallen wel van toegevoegde waarde. We nemen hieronder een aantal interessante optionele extra’s met je door.

Laat een onderhoudscontract afsluiten. Jouw camerabewaking wordt dan regelmatig gecontroleerd. Zo weet je zeker dat alles altijd uitstekend werkt. Je betaalt hiervoor gemiddeld 10 euro per maand.

Heb je weinig budget? Plak dan een sticker op het raam of de deur waarop staat dat jouw woning voorzien is van camerabewaking. Dit schrikt de inbreker af. De kosten per sticker liggen tussen de 4 en 6,40 euro.

Wil jij jouw camerabewaking op afstand besturen? Dan kost dit je tussen de 100 en 300 euro extra.

Wil jij camerabewaking met nachtzicht aanschaffen zodat je ook in het donker kwalitatieve beelden kan maken? Dan betaal je hiervoor tussen de 50 en 200 euro extra.

Wil jij besparen op jouw camerabewaking?

Met camerabewaking kun je inbrekers buiten houden. Echter is het voor de meeste mensen een flinke investering. Daarom geven wij jou graag tips hoe jij kunt besparen op jouw camerabewaking.

Ontvang korting op jouw inboedelverzekering

Wist je dat je bij verschillende inboedelverzekeraars korting krijgt op je premie of een betere dekking wanneer jouw huis goed beveiligd is tegen inbraak. Check dus goed bij jouw verzekeraar of dit ook bij jou het geval is wanneer je camerabewaking gaat aanschaffen.

Ga voor een specialist bij jou in de omgeving

De meeste bedrijven brengen voorrijkosten in rekening voor het op en neer reizen naar jouw locatie. Wanneer je dan voor een vakspecialist aan de andere kant van Nederland kiest, kunnen de kosten natuurlijk hoog oplopen. Daar hoef je jezelf bij De Vries Inbraakbeveiliging niet druk over te maken. Wij hebben namelijk een landelijke dekking. Hierdoor zijn wij altijd bij jou in de buurt.

Wat kost jouw camerabewaking?

Wil jij weten wat de exacte kosten zijn voor jouw camerabewaking? Vraag dan gratis een offerte aan! Op basis van jouw wensen kunnen wij een goede prijsindicatie geven. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.  

  Wil je graag terug gebeld worden?

  Naam:


  Telefoonnummer:


  Geniet van onze voordelen

  24 uur bereikbaar

  Klantenbeoordeling: 9.3

  Door heel Nederland

  Maatwerk

  Snelle service

  Voordelig

  • 4 tips om de inbraakbeveiliging van jouw bedrijfspand te verbeteren

   Veel ondernemers zijn er bang voor: een inbraak in het bedrijfspand. Wij geven je tips om de inbraakbeveiliging van je pand te optimaliseren.

   Lees de blog
  • Wat zijn SKG sloten?

   Om met een veilig gevoel de deur uit te gaan is het essentieel om kwalitatief hang- en sluitwerk aan te schaffen. SKG sloten houden inbrekers écht buiten.

   Lees de blog
  • 8 anti-inbraaktips voor tijdens je vakantie

   Na maanden hard werken staat eindelijk de vakantie weer voor de deur. Wij geven je 8 anti-inbraak tips voor als je op vakantie bent.

   Lees de blog
  • WhatsApp buurtpreventie groepen: wat zijn de voordelen?

   Met een WhatsApp buurtpreventie groep kunnen buurtbewoners elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties. Maar dat is niet het enige voordeel.

   Lees de blog
  • Wat is het beste hang- en sluitwerk voor je deur?

   Met kwalitatief hang- en sluitwerk maak je het de inbreker een stuk lastiger. Maar wat is het beste hang- en sluitwerk voor je deur?

   Lees de blog
  • Wat kost camerabewaking

   Je waardevolle eigendommen extra goed in de gaten houden? Dat kan! Schaf camerabewaking aan en krijg 24/7 zicht op jouw spullen.

   Lees de blog

  Is jouw huis of bedrijfspand inbraak-proof? Vraag het onze specialist!

  Wil jij weten of jouw woning of bedrijfspand inbraak-proof is? Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!