Terug naar home

Hang en sluitwerk nodig voor jouw huis?

Voordat je van huis vertrekt sluit je natuurlijk altijd goed je ramen en deuren. Om er zeker van te zijn dat inbrekers niet binnenkomen via je deuren of ramen zorg je dat je hang- en sluitwerk van de beste kwaliteit is. Hang- en sluitwerk moet voldoen aan de kwaliteitseisen en het SKG-keurmerk. Het SKG-keurmerk is een sterrenkeurmerk. Het aantal sterren geeft aan hoeveel tijd en moeite het een inbreker kost om binnen te komen. Politie keurmerk Veilig Wonen (PKVW) adviseert sloten met een 3-sterren SKG keurmerk.
Spring snel naar:

  Deurbeveiliging

  Inbrekers kiezen veelal de voordeur om een woning binnen te dringen. Zorg altijd voor SKG goedgekeurde sloten en goede inbraakpreventie. Hierbij kun je denken aan zogenaamde anti-inbraakstrips. Een vakspecialist plaatst deze deurbeveiliging op zowel de deur als  het kozijn. Dit voorkomt dat inbrekers door middel van een koevoet de deur open kunnen breken. Om de kans op een woninginbraak verder te verkleinen, kies je bij de deurbeveiliging voor een kwalitatief goede cilinder en deurbeslag.  De cilinder zorgt ervoor dat de deur makkelijk te openen is met een sleutel en voorkomt de directe toegang voor de inbreker. Politie keurmerk Veilig Wonen (PKVW) adviseert sloten met een 3-sterren SKG keurmerk. Het deurbeslag, zorgt voor extra beveiliging en mooie afwerking van je deuren. SKG*** beslag voor de buitendeur is verkrijgbaar vanaf € 30. Daardoor is deurbeveiliging een goedkope maar effectieve vorm van beveiliging. Heb je ook deuren die naar buiten opendraaien, zoals bijvoorbeeld een achterdeur? Dan zal een specialist je altijd aanraden om dievenklauwen te plaatsen als deurbeveiliging. Dievenklauwen zijn metalen hendels die het openbreken van scharnieren onmogelijk maken. De dievenklauwen zijn van buiten niet zichtbaar, maar bevinden zich  in het kozijn. Ook dievenklauwen moeten voldoen aan de richtlijnen van het SKG.

  Raambeveiliging

  Vaak is het raam de zwakke schakel in huis.  Voor een inbreker is het de plek om het huis binnen te komen. Daarom is het geen onverstandige keuze om te investeren in raambeveiliging. Ondanks dat de ramen de kwetsbare kant van een huis zijn, bestaan er gelukkig steeds betere manieren van raambeveiliging. De effectiviteit van de raambeveiliging hangt af van de situatie en de plaats van het raam. Inbrekers worden steeds handiger en hebben doorgaans 30 seconden nodig om een huis binnen te komen. Dit kan door bijvoorbeeld een raam open te wrikken, gaatjes te boren of de scharnieren uit het raam te boren. Kies daarom altijd voor hoogwaardige en kwalitatieve raambeveiliging. Denk hierbij aan beveiliging met raamsloten, oplegsloten, draai-kiep beveiliging, raamuitzetters, barrièrestangen, veiligheidsscharnieren en kierstandhouders.

  Beveilig je ramen met raambomen

  Een raamboom is een bijzetslot dat als raambeveiliging gebruikt wordt op voornamelijk houten ramen, achterdeuren en balkondeuren. Raambomen zijn alleen van binnen afsluitbaar en zijn daarom minder effectief op een voordeur. Raambomen zijn doorgaans eenvoudig te monteren. Belangrijk is wel dat je het juiste model aanschaft. Zowel de draairichting als het profiel van deur of raam en kozijn spelen daarin een rol. Met zogenaamde raambomen zijn je ramen extra goed te beveiligen. Ook raambomen zijn voorzien van een SKG-keurmerk. Een raamboom met 3-sterren wordt goed beoordeeld op het punt van inbraakwerendheid. Bij ramen die niet verder opengaan dan een kier, is het verstandig om een combi-raamuitzetter te gebruiken. Hierdoor zijn ook deze ramen goed beveiligd.

  Beveilig niet alleen de begane grond

  Bij het beveiligen van je ramen, is het belangrijk om niet alleen de begane grond te beveiligen. Inbrekers hebben verfijnde manieren om ook binnen te komen op overige verdiepingen. Inbrekers komen op de bovenverdieping door te klimmen op losstaande kliko’s in de tuin. Daarom raden wij aan om deze ook vast te zetten en bij ramen ook gekeurd hang- en sluitwerk te gebruiken. Net zoals het hang- en sluitwerk bij de deuren, is raamsluitwerk ook voorzien van het SKG-keurmerk. Zorg voor goede inbraakbeveiliging door alle ramen, zowel op de benedenverdieping als de bovenverdieping, te voorzien van hang- en sluitwerk.

  Het SKG-keurmerk

  SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer hang en sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren dragen. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan.

  SKG** 2 sterren

  Tegenwoordig zijn de meest gebruikte cilinders SKG**, deze zijn niet bestand tegen kerntrekken, een zeer populaire inbraakmethode. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) adviseert om kerntrekbeveiligde cilinders met beveiligingsklasse SKG*** en/of kerntrek beslag te plaatsen met een minimale uittrekkracht van 15Kn.

  SKG*** 3 sterren

  Cilinders die voorzien zijn van SKG*** zijn versterkt met kerntrekbeveiliging. Deze cilinders zijn hierdoor bestand tegen de meest actuele inbraakmethodes als lockpicking, de klopsleutelmethode en het eerder benoemde kerntrekken. Een cilinder zonder deurbeslag is echter niet inbraakwerend. Zorg daarom dat u uw SKG*** cilinders (minimaal) altijd combineert met veiligheidsbeslag.

  Inbraakbeveiliging Specialist gezocht?

  Inbraakbeveiliging geeft je een veilig gevoel wanneer je je huis verlaat. Niemand wil er bij thuiskomst achter komen dat er iemand aan zijn of haar spullen geweest is. Daarom kies je altijd voor goede inbraakbeveiliging. Alleen is het uitzoeken van de juiste beveiliging vaak een lastige klus. Op deze pagina vind je meer informatie over allerlei soorten beveiliging. Van raam- en deurbeveiliging tot het installatie van  beveiligingscamera’s en alarmsystemen.
  Working man

  Is jouw huis of bedrijfspand inbraak-proof? Vraag het onze specialist!

  Wil jij weten of jouw woning of bedrijfspand inbraak-proof is? Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!