Inbraakpreventie nodig voor jouw woning of kantoorpand?

Inbraakpreventie zorgt voor een veilig gevoel wanneer je jouw huis verlaat. Je wilt er niet achter komen dat er iemand aan je spullen is geweest toen jij even weg was. Het is daarom van groot belang dat je inbraakpreventie van top kwaliteit is. Maar welke soorten inbraakpreventie zijn er? En aan welke eisen moeten deze inbraakpreventie voldoen?

Spring snel naar:

Wat voor soorten Inbraakpreventie zijn er?

Er zijn verschillende soorten inbraakpreventie. Van deurbeveiliging tot bewakingscamera’s. Wij zullen je even wat bij brengen over de verschillende soorten van inbraakpreventie:

Deurbeveiliging

Bij deurbeveiliging denk je al snel aan de voordeur waar een goed slot op moet zitten. Maar mensen vergeten al snel de achterdeur, schuifpui en garagedeur. Ook deze deuren moeten voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk. Sloten die voldoende inbraak werend zijn mogen het SKG-keurmerk dragen. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer hang- en sluitwerk voldoende inbraak werend is mag het sterren gaan dragen. Het aantal sterren geeft aan hoe moeilijk het is voor inbrekers om binnen te komen.

Camerabewaking

Als je jouw eigendommen extra in de gaten wilt houden is de aanschaf van camerabewaking een verstandige keuze. Er zijn twee populaire soorten bewakingscamera’s die gebruikt worden als inbraakpreventie. Als eerst hebben we de Dome beveiligingscamera. Dit wordt ook wel de koepelcamera genoemd. De behuizing ziet er namelijk uit als een glazen koepel. Onder die glazen koepel bevindt zich de camera. De andere populaire beveiligingscamera is de bullet beveiligingscamera. Dit is een langwerpige camera die is voorzien van een montagevoet. Deze camera is voorzien van een soort afdakje. Op deze manier is de camera beschermd tegen regen en zon.

Camerabewaking

Alarmsysteem

Alarmsystemen zijn de ideale manier van inbraakpreventie. Het schrikt inbrekers af. We onderscheiden drie soorten alarmsystemen; draadloze, bekabelde en hybride alarmsystemen. Een bekabeld alarmsysteem is relatief het goedkoopst, alhoewel wanneer je het door een professional laat instaleren ben je ongeveer hetzelfde kwijt als bij een draadloos alarmsysteem. Het voordeel van een draadloos alarmsysteem als inbraakpreventie is dat dit door de tijd heen uit te breiden is. Hybride alarmsystemen zijn alarmsystemen waarbij een combinatie mogelijk is van draadloos en bekabeld.

Raambeveiliging

Een raam is toch wel de zwakke schakel van je huis. Inbrekers hebben gemiddeld 30 seconde nodig om via het raam binnen te komen. Dit kan bijvoorbeeld door het raam open te wrikken of de scharnieren uit het raam te boren. Het is dus van groot belang om goede raambeveiliging te hebben. Je kunt hierbij denken aan raamsloten, oplegsloten, draai-kiep beveiliging, raamuitzetters, barriérestangen, veiligheidsscharnieren en kierstandhouders. Ook raambomen zijn een hele goede manier van inbraakpreventie. Een raamboom is een bijzetslot dat als raambeveiliging gebruikt wordt op voornamelijk houten ramen, achterdeuren en balkondeuren. Raambomen moeten net als het andere hang- en sluitwerk voorzien zijn van het SKG keurmerk. Waarbij het aantal sterren dat de raamboom mag dragen aangeeft hoe moeilijk het is voor inbrekers om binnen te komen.

Vraag gratis informatie en een prijsopgave aan.

Inbraakpreventie Tips

Naast goede inbraakpreventie kun je nog veel meer doen om inbrekers buiten te houden. We hebben hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  • Plaats nooit berichten op je social media als je op vakantie bent. Bewaar die leuke vakantiekiekjes lekker voor als je weer thuis bent en plaats ze dan. Ben bewust bezig met wat je op social media zet. Inbrekers kijken mee!

 

  • Richt een Whatsapp Buurtpreventie groep op. Voeg hier meerdere buurtbewoners aan toe. Dit is een snelle en eenvoudige manier om verdachte situaties aan elkaar te melden.

 

  • Zet geen kliko’s of andere attributen tegen je huis aan. Inbrekers gebruiken deze om de bovenverdieping van je woning binnen te komen. Het is dus ook belangrijk dat je de ramen van je bovenverdieping voorziet van gecertificeerd hang- en sluitwerk.

 

  • Wanneer je jouw huis verlaat is het verstandig om een bewoonde indruk achter te laten in je huis. Laat een lampje aanstaan. Zet een kopje op tafel en leg de krant erbij. Je kunt ook je radio aan laten staan.

 

  • Wanneer je een dure aankoop hebt gedaan, zoals een televisie, zet dan nooit de lege doos voor de deur als oud papier. Inbrekers zien op deze manier dat er in jouw huis iets te halen valt. Zo slaan ze jouw huis zeker niet over.

 

  • Laat nooit in je antwoordapparaat achter dat je op vakantie bent. Inbrekers komen hier heel makkelijk achter.

 

  • Bewaar waardevolle, compacte eigendommen in een kluis. Denk hierbij aan contant geld, documenten en sieraden. Mocht de inbreker binnen komen, kunnen ze in ieder geval niet bij deze waardevolle spullen komen. Zorg wel dat je een goede kluis aanschaft. Vaak worden kluizen van bijvoorbeeld een bouwmarkt gemakkelijk open gebroken.

Inbraakpreventie bij De Vries Inbraakbeveiliging

De Vries Inbraakbeveiliging zorgt voor échte zekerheid. De Vries inbraakbeveiliging is een professionele beveiligingsinstallateur die complete inbraakbeveiliging projecten van begin tot eind invult. Ook de service en nazorg is door onze 24/7 bereikbaarheid goed geregeld. Het is niet zomaar dat klanten ons beoordelen met een 9,3. Van kleine opdrachten in en rondom je het huis tot grote projecten bij bedrijven. Wij willen uiteindelijk dat iedereen een écht veilig gevoel heeft. Wij bieden de meest geavanceerde en veiligste inbraakpreventie. Kwaliteit, vakkundig advies en persoonlijke benadering zijn onze belangrijkste speerpunten.

frankse

Ruud de Vries - Inbraakbeveiliging Specialist

Is jouw huis inbraak-proof? Vraag het onze specialist!

Wil jij weten of jouw woning inbraak-proof is? Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!